De eerste week...
Door: Arnold
Blijf op de hoogte en volg Arnold
29 Januari 2009 | Mexico, San Pedro Tlaquepaque
Wat heeft mij de eerste week hier in het heerlijke warme Mexico bezig gehouden?
Allereerst de gewone gang van zaken.
Ik sta om (niet schrikken) half 8 (althans dat probeer ik, wordt meestal 8 uur) in de ochtend op, ik had geen idee of mijn lichaam dat wel aan kon maar het gaat aardig goed. Zelfs toen ik de wekker op mijn telefoon voor het eerst zo vroeg zette begon hij gelijk als windows vista te reageren: "Weet u zeker dat u om half 8 's ochtends wil opstaan?" Keuze: "ja of annuleren" JA "Weet u het echt heel zeker?" JA! "Weet u het echt heel heel zeker?" Wat ik zeg net windows vista. Nu m'n wekker er ook aan gewend is, sta ik dus lekker vroeg op. Ga douchen, eitjes bakken, TV aanzetten (MTV) en lekker ontbijten.
Dan naar school, dat het kon wist ik ook niet maar ik leer elke dag weer bij. Om elf uur lopen Stephan, Karlijn en ik meestal naar de supermarkt om daar even een broodje en een drankje te kopen. Om daarna weer voor een 2 uurtjes in de schoolbanken te kruipen. De school is niet heel groot, een huis omgebouwd tot school. Zes kamers en een keuken, 5 kamers omgebouwd tot klassen en 1 wordt gebruikt als "huiskamer" daar kunnen we wat relaxen en gebruik maken van computers etc. (Ik zal er wel eens wat foto's van maken)
Na school naar huis toe (het voelt wel al als thuis) daar wat relaxen en een beetje op de computer kloten.
Meestal heb ik in de middag of avond wel wat afgesproken maar als ik in de middag niks te doen heb ga ik nog even wat boodschapjes doen.
Vorige week woensdag kwam ik thuis en had ik geen electriciteit %$#^$$# wat is dit nu weer voor een gelul?!! Sorry, waren even vergeten de rekening te betalen. Dan maar wat lezen.
Gelukkig de schoonmaakster kwam! Dat werd tijd! Orlando moest naar de school toe (les geven, Engels aan mexicanen) en ik dacht ik loop wel even mee, kan ik daar even op de computer en dan gelijk even wat boodschappen doen. Onderweg moesten we even stoppen bij het bureau om de rekening te betalen (voor te schieten, Orlando dan). Natuurlijk, dat is om drie uur dicht dat wordt dus nog een dag zonder electriciteit.
In de supermarkt gelijk even wat kaarsen gekocht, het begint hier al om zes uur te schemeren en om 7 uur a half acht is het donker. Toen ik thuis kwam was de schoonmaakster nog bezig (ze was al om 4 uur begonnen) en haar zoontje was haar aan het helpen met het bijschijnen van kaarsen haha. Ik ben toen maar romantisch bij kaarslicht huiswerk gaan maken (ja ook dat doe ik).
Orlando had op de terugweg van school toch nog kunnen betalen (speciale brievenbus daarvoor).
Donderdag opgestaan en naar school.
Na school ben ik naar de "Parque Barranca Oblatos Huentitán" gegaan.
Dit is een park om een canyon heen. In dit park heb je geweldig uitzicht over de Barranca de Oblatos (barranca betekent canyon) die gevormd is door de Santiago en Grande rivieren. Daar wat aan het hiken geweest in het heetst van de dag. Het landschap was heel droog maar het schijnt er ook heel groen te kunnen zijn, toch was het heel mooi. Na een tijdje te hebben gelopen stuite ik op een "koeien begraafplaats" een stuk land wat platgebrand was met botten van koeien. Mijn idee was dat boeren hun dode koeien daarheen verplaatstde om daar de natuur de rest van het werk te laten doen, de geur was er dan ook heerlijk. Later ben ik op nog een paar van die plekken tegen gekomen.
Thuis gekomen nog geen electriciteit en dus maar weer de kaarsjes aangestoken en huiswerk gemaakt.
Volgende dag op school kreeg ik te horen dat we weer electriciteit hadden (Orlando had even naar school gebeld). Dus ik thuis gekomen en denk laptop aan... Niks... Weer geen electriciteit. Wouter dan maar bellen, die wist het ook niet. Orlando kwam thuis en die snapte er ook geen reet meer van. Wij naar beneden, naar de stoppenkast. Was de hoofd (en enige) schakelaar uit (grote ijzeren hendel die gewoon het circuit onderbreekt). Die weer omhoog gedaan,.. niks.. grrr..
Kastje open geen stoppen meer! Hadden ze eruit gejat! Wij bij Orlando's vriendin in de auto gestapt en naar school gegaan, ik van daaruit naar de supermarkt en stoppen gekocht. Naar huis gewandeld en stoppen erin.. nee toch niet, te groot!! Oke, terug naar de supermarkt (ik vond nog een oude stop en die meegenomen). Geen stoppen in de maat die ik moest hebben. Naar school daar wist Emelie (werkt ook op de school) vlak bij ons huis een klein winkeltje waar ze ze wel eens konden hebben. Terug naar huis langs het winkeltje en jawel eindelijk de juiste stoppen!
's Avonds naar de Oxido gegaan, een club in Tlaquepaque. Niet heel bijzonder maar 120 pesos (8 euro)entree en dan gratis drinken haha! Wat een kutland haha!
Zaterdag met Stephan en Karlijn naar een grote shoppingmall gegaan. Gelijk een nieuwe headset voor de skype gekocht, die ik mee had waren de speakers van stuk. In de avond in Tlaquepaque met z'n drieën wat gegeten en biertjes gedronken.
Zondagavond ben ik naar een "Lucha Libre" gevecht geweest. Dat is dat mexicaanse "worstelen" waar ze van die maskers dragen en alles mag. In de ring vechten, buiten de ring vechten, ballen trappen, van de touwen om de ring opelkaar springen etc. Heel leuk om te zien, natuurlijk grotendeels nep maar de klappen die ze op de grond maken zijn toch echt wel behoorlijk hard!
En het publiek gaat helemaal gek! Schreeuwen, fluiten, gillen! En overal verkopers die snacks, fris en bier aanbieden. Die gasten zijn in de ogen van het publiek helden!! En zo reageren ze dus ook.
Enige minpuntje was dat je geen camara mee mag nemen. Dus ik had mijn camara bij Jill (Jill organiseert zulk soort dingen voor ons) in d'r tas verstopt alleen deze werdt ontdekt en moest ik de batterijen inleveren. Zie die mexicaan maar weer bij de uitgang te vinden om ze terug te krijgen, niet dus. Gelukkig had ik mijn mobiel mee en daar zit ook wel een redelijke camara op maar in het donker wordt ie wat minder. Dus foto's zijn er wel maar niet zo heel scherp.
Maandag op visite bij Stephan en Karlijn geweest en daar een potje gekaart.
Dinsdag na school met Stephan en Karlijn down town gegaan om daar naar een museum te gaan met muurschilderingen. De muurschilderingen waren wel mooi maar voor de rest in het museum waren gallerijen waar echt geen reet aan was (ik de kunstkenner).
Het gebouw zelf is wel heel mooi, vroeger was het een weeshuis.
En er is wel eens een belangrijk congres daar geweest want er hing een aandenken met allemaal namen van staatshoofden waaronder onze hollandse Harry Potter.
Na het museum nog een beetje rondgeslentert en een terrasje gepakt. Nog heel even snel in de Kathedraal van Guadalajara geweest maar daar was net een dienst bezig dus ga er nog wel een andere keer wat rustiger rondkijken.
Vanavond ga ik mijn eerste salsa lessen nemen, zal mij benieuwen een hark waar je beweging in krijgt, aan de andere kant een goed excuus om mensen (per ongeluk?) op de tenen te trappen!
Update: Net terug van salsa, had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden en... ging helemaal niet slecht, de leraar was zelfs erg tevreden dus ik ga volgende week weer want als je in Mexico bent dan moet je wel een beetje salsa kunnen dansen.
Dus zoals jullie lezen is de eerste week mij goed bevallen en heb ik mij niet verveeld!
Voor foto's kunnen jullie terecht op:
Ik zeg ¡adios!
En een hele dikke zoen aan jullie allemaal!
Arnold
Foto's bij dit bericht:
Parque Barranca Oblatos Huentitán: http://www.mijnalbum.nl/Album=OTXHXJJ6
Lucha Libre: http://www.mijnalbum.nl/Album=IRWIICSM
Museum "Hospicio Cabañas": http://www.mijnalbum.nl/Album=DREGVZTO
29 Januari 2009 - 01:03
Robbie:
ola...
ben blij dat je t naar het zin heb daar als ik dit zo allemaal hoor gaan dr een hoop weddenschappies verloren worden... heb echt onwijs zin om bij je langs te komen maar dat gaan we wel ff regelen als je helemaal op je plek zit en niet meer naar school hoeft... ik ga je deze week nog ff bellen dus ik spreek je snel..
dikku kuzz -
29 Januari 2009 - 04:58
Bart En Ilz:
Hey die Nold,
Leuk om je verhalen te lezen! Zo te horen maak je het prima, geniet ervan! We houden je site in de gaten. Liefs bart en ilz -
29 Januari 2009 - 09:05
Zusje:
Hahaha! Wat een mooi verhaal weer! Spreek je snel, Mons! Kussie! -
29 Januari 2009 - 11:09
Maup En Sig:
He hallo,
Gaaf om je verhalen te lezen!!
Mijn mams gaat vrijdag naar Mexico, maar jij bent nu natuurlijk niet op die plek!
Nou wie weet wordt het wat met dat vroege opstaan, haha GENIET ervan.
Liefs maup en sig -
29 Januari 2009 - 13:22
Annika P&P:
hoi nollie,
wat leuk leuk leuk allemaal, en leuke fotos
alleen op elke foto ontbreekt er wat: JIJ hihi
ben je daarwel echt ;)
Nee schat, GENIET
Liefs Pancho Pepe en annika -
29 Januari 2009 - 13:26
Joyce & Rouchdi:
Hi lieverd,
Heerlijk weer zo'n verhaal. Ben trots op je dat je zo braaf je huiswerk doet, maar nog trotser op je salsa moves. Ik heb ook een blauwe maandag salsa gedaan, dus we kunnen met de voetjes van de vloer van de zomer! Ik kan niet wachten. Make sure you'll still be there by then...
Dikke kus! -
29 Januari 2009 - 14:20
Rutger:
He salsa-hark!
Zo te lezen gaat er een wereld voor je open :P Je word soepel en je staat vroeg op haha.
Leuk dat t zo bevalt daaro. Erg lachen die verhalen!Ben benieuwd wat je allemaal nog gaat meemaken ;)
Mazzol -
29 Januari 2009 - 15:42
Pien:
Hai Nold!!!! Wat heerlijk om te lezen dat t je zo goed bevalt! Je woont dus in 1 huis met Stephan, Karlijn etc.. Allemaal leeftijdsgenoten uit NL of verschillende nationaliteiten??
Oh en nog belangrijker? Uh voor jou dan hi hi : Lopen er mooie vrouwen rond?? Waar je uiteindelijk mee kan 'salsa dansen'??
Dikke knuffel Pien -
29 Januari 2009 - 16:19
Sjaan:
hai lieve arnold, ik heb je aftrap gemist, ik was bezig met een gevecht tussen mij en van die gluiperige, met het blote oog niet kunnen ziende nare beestjes, die ze virus en bacillen noemen. ik heb weer gewonnen. maar nu ik je heb gevonden hier, blijf ik je volgen. fijne tijd!! :) -
29 Januari 2009 - 17:07
Marije:
hey snollie!
Leuke verhalen hoor! Spreek je al wat spaans zo na 9 dagen?
liefs! -
29 Januari 2009 - 17:35
Patrick:
Haha helemaal top, klinkt goed allemaal! Ik ga even je foto's bekijken.
Laterz -
29 Januari 2009 - 18:12
Dorothea:
Hey Arnold!
Leuk zeg je verhalen van het mooie Mexico! Geniet van het mooie land en het relaxte (?) leventje daar!
Liefs,
Door -
29 Januari 2009 - 21:13
Pier:
Ben jij echt Arnold Hirdes??? School, 7.30 je bed uit, museum, dansles.....
Ik herken je alleen aan je drankgedrag...Hahaha!!
Cu -
29 Januari 2009 - 21:46
Shoe :
Klinkt allemaal goed Ouwe koppelmaat! Maak maar een paar mooie foto's en je weet hoe je het niet moet doen als fotocommissie!! Geniet van deze mooie tijd! Nou als jij gewoon "bijna"op tijd uit je bed komt gaat ik ook maar eens me best doen! Groet! -
30 Januari 2009 - 06:48
Merel:
Hi Arnold,
Wat een gedoe met dat de elektriciteit. Lachen hoor (achteraf). Volgens mij heb je het al aardig naar je zin daar, houden zo!
Ik ben benieuwd naar je volgende avonturen. Leuk dat je het allemaal bijhoudt voor ons achterblijvers. Weten we een beetje wat je daar uitspookt...
Veel plezier met Salsales en tot snel..
xxx Merel (je weet wel van Annika)
30 Januari 2009 - 09:13
Joost En Riek:
he lieve nold,
heerlijk om te lezen hoe goed je je vermaakt! Joost: Mijn schoolleven begint aankomende maandag ook weer moet ik ook vroeg me bed uit. Ha. Ik ben nog niet wezen gamen bij die de boer maar ik denk dat dat aankomende week wel goed komt. Ik hoorde dat je een aardig msn contact heb gehad met de halve maan afgelopen vrijdag.
Mariken: kon natuurlijk ook niet anders he, die salsa lessen! Dat is daar natuurlijk dé manier om las chicás te versieren! haha een gringo die salsa danst! nou als je terug bent wil ik ook wel even met je dansen! maar dat wil ik altijd al, dat weet je!
dag schatje, dikke kus van ons -
31 Januari 2009 - 12:26
Samantha:
Hey Nold,
nou volgens mij heb je wel een leuk weekje gehad, op de elektriciteit na dan:D
maar gaaf he salsa lessen!!!!
als je terug ben mag je mij dat wel es gaan leren :P
ben benieuwd naar je volgende verhaal!!!
Dikke kus Sam -
02 Februari 2009 - 14:50
Kees Nelis:
Hoi Arnold,
Afgelopen vrijdag de 30ste van Rob het adres van deze site gekregen, dus van hier kan ik het nu ook een beetje volgen.
Ik lees een en ander met balangstelling.
Groet Kees -
03 Februari 2009 - 17:16
Tanny:
arnieeeeeeeeeee!
salsa lessen!! dat wordt voortaan niet meer naar de stiels maar naar de coconotches als je terug bent, wel terugkomen hoor! (ooit)
koes koes xxx T. -
03 Februari 2009 - 18:33
Vis:
Hey Nol,
Mooie verhalen man, lekker weertje, mooie vrouwen en goedkope biertjes, goed toeven dus daar!
Nou genietze en goed je best doen op schooltje hè! ;)
Mazzel, Vis -
07 Februari 2009 - 07:00
Zus:
Mons, het wordt tijd voor een nieuw berichtje met nieuwe avonturen! xxx -
09 Februari 2009 - 17:43
Robbie:
snap dat je het heel druk heb met alles maar het is indd wel weer tijd voor een nieuw bericht... spreek je snel -
09 Februari 2009 - 20:02
Lany:
Heeeee, kan er nog iets van je tijd af voor een berichtje, voor ons thuisblijvers!!!!! Wij zitten hier te blauwbekken van de kou Nold.......
Dus een paar zonnenstraaltjes van daar zou megenomen zijn ;-)
Dikke kus